miercuri, 22 iunie 2011

Efectul cancerigen al paracetamolului?

Se stie ca acest zvon a facut inconjurul lumii. Acest medicament este printre cele mai folosite madicamente la scara mondiala. De aceea presa, sub influenta anumitor interese, furnizeaza deseori informatii gresite sau deformate.

 Cat de periculoasa este utilizarea acestei pastile nu veti afla cu siguranta prea usor din ziare.
Acest medicament creste riscul de cancer intr-adevar, dar nu riscul de cancer in general, ci creste aparitia limfomului. Cu cat creste riscul? Cu 2 %.

Si uite asa se face mare caz din nimic. De ce spun din nimic? Pentru ca asa se face si cu diversele ,,pandemii,, aparute peste noapte: gripa aviara, gripa porcina si infectia cu E. Coli mai nou.

 Din toate aceste pandemi/epidemii au murit cateva zeci de oameni. Dar nimeni nu a spus ca de fapt acesti oameni sufereau de multe alte afectiuni colaterale.(intr-un stadiu avansat, pe un bolnav de SIDA il poate omari o simla amigdalita, si asta nu inseamna ca trebuie sa intram in panica cu privire la virusul raspunzator de amigdalita).

Spun ca se face caz pe nimic pentru ca totusi, 2 % parca nu este totuna cu riscul de cancer pulmonar, crescut cu 100 % de fumat. Pentru asta nu se mai alarmeaza nimeni?  De limfom se poate scapa cu viata, dar de cancerul pulmonar nu prea...

0 comentarii (+add yours?)

Trimiteți un comentariu