marți, 21 iunie 2011

Masacru in sectorul 4 al Bucurestiului..

De o saptamana au inceput drujbele sa urle...si copacii sa planga. Nu stiu din ordinul cui si de ce s-a luat aceasta masura. Am observat ca de cand a fost avertizarea de furtuna au inceput sa cheleasca efectiv toti copacii.

 Da.. Nu contest faptul ca sunt copaci uscati si periculosi, dar de aici pana la a taia teii in plina floare crescuti in zeci de ani, e cale lunga. De ce se taie teii? De ce tocmai acum cand ofera cel mai minunat spectacol al miresmelor din tot anul? Ce au cu ei?

La articolul 14, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins: "In cazul arborilor ornamentali (tei, salcam, castan, artar, mesteacan, stejar) plantati pe spatiile verzi din domeniul public, precum si a celor plantati in aliniamente in lungul bulevardelor si strazilor, pe terenurile din zonele urbane si rurale, este interzisa interventia cu taieri in coroana acestora, cu exceptia lucrarilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afecteaza siguranta traficului pietonal si rutier, a imobilelor aflate in apropiere, precum si a celor de pe traseul retelelor aeriene".

Stiu ca nu este voie sa tai copaci verzi. Este voie decat sa li se faca asa zisa ,,curatare de uscaturi,,. Dar nu... Ei au taiat crengi intregi, indoite de floare. Au taiat crengi cu diametrul tulpinei chiar si de 20 de cm. De ce?

In fata blocului meu erau pana azi niste tei superbi... Era o placere sa treci pe alee la umbra lor. Acum, in plina vara, soarele parjoleste gradina si tot blocul. Pana azi nu am avut niciodata nevoie de aer conditionat niciodata. Acum probabil ca trebuie sa cumparam.

Intrebarile sunt multe? De ce teii ? De ce acum, in plina vara? De ce copacii din gradina cand nu exista nici macar o masina sau fire de electricitate pe care ar putea sa le afecteze? De ce? Ale cui interese sunt urmarite ?

0 comentarii (+add yours?)

Trimiteți un comentariu