sâmbătă, 25 iunie 2011

Medicina de famile este subestimata !

In toate tarile europene si SUA procentul din PIB alocat sanatatii este dublu fata de cel din Romania. Din acest procent cea mai mare parte este distrubuit catre medicina de familie.

 La noi in Romania, lucrurile stau invers. La noi nu se doreste ca medicul de familie sa poata sa faca ceva. La noi nu se doreste sa se puna pret mai mare pe preventia bolilor decat sa se ajunga la tratarea lor in stadii avansate..

 De aceea pierde banii Romania..Pentru ca prefera sa trateze boli grave in loc sa le previna sau sa le descopere din timp prin medicii de famile.

 Medicul de familie, ca sa poata sa faca asta are nevoie de aparatura sa bani. La noi nu exista nimic. In alte tari medicul de familie este varful de lance in orice actiune de screening sau tratament declansata de Ministerul Sanatatii. La noi se zice la fel... Adevarul insa este cu totul altul...

,,Daca aveti impresia ca medicina de familie este costisitoare, incercati sa vedeti ce scump este sa nu aveti medicina de familie,, A declarat Prof. Dr. Richard Roberts , presedinte WONCA World.

0 comentarii (+add yours?)

Trimiteți un comentariu